Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Wrzuć do posolonej wody. Gotuj przez 10 minut, odsącz.
Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.
Dokładnie wymieszaj śmietankę z Sosem pieczeniowym jasny WINIARY.
Plastry ziemniaków i cebuli układaj na przemian warstwami w naczyniu żaroodpornym. Na koniec zalej je śmietanką połączoną z sosem i posyp startym żółtym serem.
Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Po upieczeniu wyłóż na talerze. Kawałki zapiekanki możesz udekorować listkami bazylii.